Hoe werkt het onderhoud van uw kunststof kozijnen?

postpic

Staat u op het punt om onderhoudsarme, isolerende en inbraakpreventieve kunststof kozijnen aan te schaffen? Twijfelt u wellicht nog over het onderhoud? Dan kunnen wij een aantal zorgen van u wegnemen. In deze blog vertellen we u wat onderhoudsarme kunststof kozijnen precies betekenen en wat voor onderhoud u dient uit te voeren aan uw kozijnen. Hoewel onderhoud van kunststof kozijnen veel minder vergt dan ander materiaal, is het wel belangrijk deze goed schoon te maken en te onderhouden.

Schoonmaken van uw kunststof kozijnen

Het meeste onderhoud van uw kunststof kozijnen bestaat uit het schoonmaken ervan. Het is belangrijk dat u ze minimaal een keer in het jaar even schoonmaakt. Dan houdt u uw kunststof kozijnen in prachtige conditie. Kunststof weert vuil en stof, maar kan na verloop van tijd door weersinvloeden vies worden. Was uw kozijnen daarom met een vochtige, zachte doek of spons en een eenvoudig sopje. Een ideaal moment hiervoor? Wanneer u bijvoorbeeld uw ramen aan het wassen bent. Dan is het eenvoudig om uw kunststof kozijnen mee te nemen. Behalve als u spiritus of bleek gebruikt voor uw ramen.

Is dat dan alles wat betreft het onderhoud van kunststof kozijnen?

Eenmaal per jaar de kozijnen schoonmaken is nog wel te doen. Maar bij kunststof kozijnen gaat het niet alleen om de kozijnen zelf. Het hang- en sluitwerk en de ventilatieroosters vragen net zo goed uw aandacht. Daarmee behoudt u nog meer de kwaliteit en levensduur van uw kunststof kozijnen. Ons advies is om niet zelf aan de slag te gaan met het hang- en sluitwerk. Dit is namelijk best een secuur werkje dat u beter aan vakspecialisten over kunt laten. De roosters kunt u natuurlijk wel zelf doen.

Wat moet u voorkomen bij onderhoud kunststof kozijnen?

Zoals u leest, zijn er veel dingen wat u zelf kunt doen, maar er zijn ook een aantal dingen die u moet voorkomen. Dat hebben we even op een rijtje gezet voor het gemak:

  • Maak de kozijnen niet droog; zo voorkomt u krassen en schrammen
  • Gebruik geen agressieve middelen, zoals wasbenzine, spiritus, terpentine of aceton
  • Maak de kozijnen niet schoon met een harde spons, schuurspons of staalwol
  • Gebruik geen was voor de auto of boenwas op een houtnerven structuur

Bent u overtuigd van onderhoudsarme kunststof kozijnen?

Hopelijk heeft u wat aan onze informatie gehad over het onderhoud van kunststof kozijnen. Hoewel ze dus onderhoudsarm zijn, zijn ze niet onderhoudsvrij. Dat is (helaas) toch een wezenlijk verschil. Gelukkig valt het onderhoud mee.

Bent u overtuigd van onderhoudsarme, isolerende en inbraakpreventieve kunststof kozijnen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan. Wij kijken graag mee wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Elbakozijnen

Elbakozijnen is toonaangevend in Nederland als het gaat om kunststof kozijnen, deuren, dakkapellen, schuifpuien, gevelbekleding en boeibeplating. Wij begeleiden het gehele proces van eerste gesprek tot oplevering.

Wat zeggen onze klanten

Onze reviews zeggen genoeg

Elba IconElba

Wierdensestraat 37, Almelo

4,7 ★★★★★ 3 reviews