Uw kozijnen vervangen door hout of kunststof?

postpic

Uw kozijnen vervangen door hout of kunststof is op ieder moment een optie. Toch als u tocht, vocht, kleine beschadigingen of afbladdering van verf tegenkomt op uw houten kozijnen, dan moet u de keuze misschien sneller maken dat u had gehoopt. De conditie van uw kozijnen is in die gevallen namelijk helaas niet meer zo goed. Uw kozijnen vervangen door nieuwe kan voordelen opleveren. Denk aan lager energiegebruik en hogere isolatiewaarde. Gaat u dan de kozijnen vervangen door hout of juist door kunststof?

Verschillende afwegingen om te maken bij het vervangen

Om een goede keuze te maken, zijn er verschillende afwegingen waar u aan kunt denken. Zoals de levensduur, kosten, veiligheid, uitstraling, het energieverbruik en onderhoud van uw nieuwe kozijnen. Maar om nu meteen te zeggen dat kunststof kozijnen de goedkoopste oplossing is, is wat kort door de bocht. Het is vooral de combinatie van factoren die het voordelig voor u maakt. Maar we wegen de voordelen van hout en kunststof ten opzichte van elkaar af.

De voor- en nadelen van uw kozijnen vervangen door hout

Het voordeel van hout is dat dit prachtige natuurproducten zijn die een ware toevoeging zijn voor de uitstraling van uw woning. Om ervoor te zorgen dat het lang meegaat, wordt er gebruikgemaakt van harde (en dure) hardhouten soort. Het nadeel van houten kozijnen is dat deze consistent aandacht vragen in het onderhoud. Hout rot namelijk en dient om het aantal jaar goed onderhouden te worden met schilderwerk. Bijkomend voordeel daaraan is dat hout een stuk eenvoudiger te repareren is als kunststof.

De voor- en nadelen van uw kozijnen vervangen door kunststof

Ten opzichte van hout, geeft kunststof uw woning een compleet andere uitstraling. Het is minder natuurlijk, maar het kan wel een luxer gevoel geven. Maar tegenwoordig is kunststof zo doorontwikkeld dat we zelfs de houten structuur van het kozijn kunnen nabootsen. Zo profiteert u van een natuurlijke uitstraling in een onderhoudsarm en goed isoleren jasje. Het nadeel van kunststof kozijnen is dat deze niet eenvoudig te repareren zijn. Plus het moet exact passen binnen het kozijn. Mocht dat niet zo zijn, dan levert dat nog wel eens de nodige puzzel op, omdat het vanaf ontwikkeling precies moet passen.

Dan de juiste keuze maken: hout of kunststof?

Wat is de juiste keuze? Zowel hout als kunststof hebben hun voor- en nadelen. Wanneer u nog twijfelt, kunt u bij ons vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Dan kijken wij graag met u mee wat voor u de beste keuze is en matchen u aan de beste vakspecialist die we kennen in de buurt. Want zodra u de keuze heeft gemaakt om uw kozijnen te vervangen door kunststof, dan regelen wij de rest.

Elbakozijnen

Elbakozijnen is toonaangevend in Nederland als het gaat om kunststof kozijnen, deuren, dakkapellen, schuifpuien, gevelbekleding en boeibeplating. Wij begeleiden het gehele proces van eerste gesprek tot oplevering.

Wat zeggen onze klanten

Onze reviews zeggen genoeg

Elba IconElba

Wierdensestraat 37, Almelo

4,7 ★★★★★ 3 reviews