Menu

Meest gestelde vragen

01 Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Als u het regelmatig schoonmaakt zien uw kozijnen er altijd perfect uit. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter. In het materiaal zitten luchtkamers die ervoor zorgen dat de kou van buiten niet naar binnen trekt.

02 Waarvan zijn kunststof kozijnen gemaakt?

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (polyvinylchloride). Dit is een goedkoop en makkelijk te bewerken materiaal dat vaak wordt toegepast als vervanger van hout of zelfs beton. PVC ontstaat door het samenvoegen van koolwaterstoffen. Het eindresultaat zijn kleine korrels of poeder, waar vervolgens onder andere kunststof kozijnen van worden gemaakt. Vaak wordt gedacht dat PVC slecht voor het milieu is, maar sinds 2006 zijn er strengere regels omtrent het bewerken van PVC. Er worden sindsdien organische en op tin gebaseerde stoffen gebruikt om PVC te maken, terwijl er voorheen loodhoudende stoffen voor werden gebruikt.

03 Hoe duurzaam zijn kunststof kozijnen?

Bij Elbakozijnen kiezen we bewust voor Schüco en Veka kozijnen. Waarom? Omdat zij hele hoge waarde hechten aan duurzaamheid. Er worden hoge eisen gesteld aan duurzame productontwikkelingen. De kwaliteit van Schüco en Veka voldoet hier eigenlijk altijd aan. Zij bieden zowel lange levensduur als oneindige recyclebaarheid van hun producten. Schüco en Veka doen net een stapje meer dan anderen op dit gebied.

04 Wie zijn de mensen achter Elbakozijnen?

Wij zijn een klein team van experts met ervaring in de kozijnenbranche. Elbakozijnen is toonaangevend in Nederland als het gaat om woning- en bedrijfspandenverbetering door kunststof kozijnen, deuren, dakkapellen, schuifpuien, gevelbekleding en boeibeplating. Wij begeleiden het gehele proces van eerste gesprek tot oplevering.

05 Waarom moet ik kiezen voor Elbakozijnen?

Elbakozijnen werkt samen met diverse kozijnenpartners waardoor u bij ons altijd de beste offerte krijgt voor uw nieuwe kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen. Wij leveren topkwaliteit kunststof kozijnen van Schúco en Veka, (één van de marktleiders van Europa!) tegen voordelige prijzen. Daarnaast hebben we alle expertise onder één dak. Wanneer je dat wilt, nemen wij je al het werk uit handen en vragen we de financiering of subsidie voor je aan, wel zo makkelijk!

01 Hoe is de garantie opgebouwd?

Wij bieden u 20 jaar garantie op het kunststof en de kleurechtheid, en 10 jaar op de HR++ beglazing en de montage. Voor alle niet benoemde producten geldt de normale fabrieksgarantie en/of door de leverancier vastgestelde fabriekstermijn. Op het hang- en sluitwerk en het beslag ontvangt u 5 jaar garantie.

02 Welke garantie zit er op kunststof kozijnen?

Bij Elbakozijnen krijgt u standaard 20 jaar garantie op uw kunststof kozijnen. Deze garantie is onder andere voor het verkleuren en vervormen van kunststof profielen. Door de uv-afwerklagen op moderne kunststof kozijnen gaan de kozijnen overigens zonder problemen veel langer mee zonder te verkleuren. Weer en wind hebben dus ook na 20 jaar geen invloed op de staat van uw kunststof kozijnen.

03 Wie kan ik benaderen voor de garantie?

Neem contact op via het contact formulier of gebruik de button Bel Jasper voor een belafsrpaak.

01 Is het nodig om kunststof te schilderen?

Kunststof kozijnen hoeven in tegenstelling tot houten kozijnen niet geschilderd te worden. Kunststof behoudt namelijk zijn kleur na verloop van tijd; een zogenaamde kleurvastheid.

02 Hoe moet ik mijn kunststof kozijnen schoonmaken?

Kunststof kozijnen vereisen weinig onderhoud, maar wel wat schoonmaakwerk. Wanneer u eraan toe bent dit te doen, maak dan uw kunststof kozijnen schoon met een vochtige zachte doek of spons met een sopje. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of een spons met een schuurlaag. Anders beschadigt u de kozijnen.

03 Service?

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Er zijn vele aanbieders op de markt die u kunnen voorzien van kunststof kozijnen. Het is voor u vooral zoeken naar de juiste partij voor de klus. Wat maakt Elbakozijnen dan zo bijzonder? Wij onderscheiden ons door u volledig te ontzorgen in het gehele proces. Van de aanvraag voor nieuwe kunststof kozijnen tot aan de montage door de beste vakspecialisten die wij kennen. Eventueel helpen wij u zelfs bij de financiering van kunststof kozijnen als u daar zelf niet de financiële middelen voor heeft. Wij zetten graag een stapje extra om verduurzaming van uw woning mogelijk te maken. Dat is in onze ogen Service.

04 Hoe onderhoud ik mijn kunststof kozijnen?

Hoewel kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, vergen ze af en toe wel wat aandacht. U wilt tenslotte vast dat uw woning er netjes uit blijft zien. Maak daarom minimaal een keer in het jaar uw kozijnen schoon met een vochtige zachte doek of een spons met een sopje. Wij adviseren om geen gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals spiritus of aceton.

01 Wat is de levertijd van kunststof kozijnen?

Wij maken uw kunststof kozijnen volledig op maat. Dat neemt aardig wat tijd in beslag. Daarom vragen we u om rekening te houden met ongeveer 6 tot 12 weken. Tel dit aantal vanaf de opdrachtbevestiging. Let er wel op dat de afmeting, kleur, afwerking en aantallen meespelen bij hoelang het duurt.

02 Hoelang duurt het monteren van kunststof kozijnen?

Onze monteurs kunnen vaak 2 á 3 kozijnen per dag monteren en afwerken. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte, afwerking en het hang- en sluitwerk. Vooraf doen wij ons best om zo goed mogelijk in te schatten hoelang het duurt om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.

01 Hoe werkt het financieringsplan van Elbakozijnen?

Elbakozijnen werkt samen met Geldplatform om u te voorzien van goed financieel advies. Wij geven u op basis van uw financiële situatie een helder en duidelijk advies. Gelukkig zijn er voor de financiering van kunststof kozijnen verschillende opties. Denk  aan de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds of extra leencapaciteit binnen uw hypotheek. Hier hoeft u echter zelf niet naar om te kijken. Het voordeel van Elbakozijnen is dat wij alles voor u op een rijtje zetten in een gratis financieringsplan. Zo kunt u moeiteloos de beste keuze maken.

02 Is een aanbetaling voor kunststof kozijnen verplicht?

Bij Elbakozijnen hoeft u geen aanbetaling te doen. U betaalt pas wanneer de volledige klus is geklaard. Ook dat is Service met een hoofdletter.

03 Wat staat er op de offerte van Elbakozijnen?

Een offerte voor kunststof kozijnen van Elbakozijnen is indien gewenst inclusief afwerkingslijsten voor binnen, nieuwe vensterbanken, HR++ glas (24 mm), montage en btw. Natuurlijk kunnen we de offerte aanpassen op uw verzoek. Voor vensterbanken aan de buitenkant (raamdorpelstenen), het weghalen van muurtjes, horren en gevelbekleding en het huren van een hijskraan wordt een meerprijs in rekening gebracht.

04 Waarom verschillen prijzen van kunststof kozijnen zoveel?

De prijsverschillen bij identieke merken en types lopen bij verschillende leveranciers op tot wel 60%. De marges die de verschillende bedrijven hanteren lopen sterk uiteen. Dit heeft te maken met de marges die verschillende leveranciers hanteren. Wij zijn van mening dat een redelijke marge beter is voor u als consument. We houden onze kosten laag, waardoor u nooit teveel betaalt. Onze werkwijze levert ons op de lange termijn meer werk op, doordat onze klanten ons aanbevelen bij hun familie en vrienden. Ook de lijst met referenties van tevreden klanten hebben we op deze manier opgebouwd.

Wat zeggen onze klanten

Onze reviews zeggen genoeg

Elba IconElba

Wierdensestraat 37, Almelo

4,7 ★★★★★ 3 reviews